30 november 2005

 

NVB jaarcongres, een terugblik

Ik heb maar eens alle posts over het NVB jaarcongres in Ede die ik kon vinden verzameld op een handige del.icio.us tag. Ook deze post. Beste bijdrage wat mij betreft: Henk Naaijkens zijn verslag. Leuk geschreven!
Voorzichtige conclusie, het jaarcongres sloeg nog geen deuk in een pakje boter. Wat Web impact betreft. Geeft te denken voor een groep professionals waarbij het Internet een natuurlijke extensie is van hun zenuwbanen.
Voor mezelf vraag ik me af welke versnelling ik moet kiezen met deze blog, wanneer je je realiseert dat er rond zo'n druk congres zo weinig reactie is op het Web. Terwijl gisteren nog wat schreef over een conferentie die zich geheel en alleen op datzelfde Web zal gaan voltrekken.

Technorati tags:

Labels: , ,


Comments:
Mooi dat de helft van de aanwezige Fontys mensen ook daadwerkelijk een verslagje schrijft! De een iets persoonlijker dan de andere... ;-)
Fijn dat ik hier nu kan reageren! :-)
 
Ik zou me over die versnelling maar niet al te druk maken, je eigen tempo is altijd het beste ;-) Overigens neemt dat niet weg dat ik exact begrijp wat je bedoelt

Dat er voor mensen bij wie "Internet een natuurlijke extensie is van hun zenuwbanen" en die social software 'ademen', niet zoveel te beleven is op zo'n congres, is een gegeven dat je maar voor lief moet nemen. Een congres als dit is bedoeld voor de massa, niet voor de voorlopers en dat is maar goed ook.

Ik hoop van harte dat diezelfde massa wel een aantal nieuwe dingen heeft opgepikt om mee aan de slag te gaan. Dat geeft misschien weer iets minder blanco blikken bij een aantal gespreksonderwerpen...
 
@Sybilla: Maar toch verwonderlijk dat de opening/keynote niet verder komt dan alleen de hele grote lijnen in algemene termen als kansen en bedreigingen van Internet/Google voor bibliotheken. En dat met al die VIPS. Het is daarom ook jammer dat er geen enkele sessie is geweest die eens wat zorgvuldiger keek naar de kansen die het Internet voor bibliotheken biedt. Ik ben bang dat dat straks op de OCN ook niet gebeurd.
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?