24 februari 2006

 

Schone kunst in de bibliotheek

Seattle public library is op zich al een prachtige bibliotheek, ontworpen door Rem Koolhaas. Maar nu kreeg ik via de Weblog van Davey P (Huddersfield University Library) een link naar het wonderschone project “Making visible the invisble”.
Op zes grote schermen wordt er achter de informatie balie allerlei wetenswaardigheden over de boeken-circulatie gegeven. Een project waarin saaie circulatie data worden geanalyseerd en gepresenteerd met veel gevoel voor esthetiek. Scroll eens met je muis over dit plaatje. Prachtig toch. Op deze manier visualiseren wat er allemaal in het gebouw en op de OPAC’s zich afspeelt. De kracht van de getallen die hier tot uitdrukking wordt gebracht in fascinerende simulaties.
Zelf opperde ik een tijdje terug om ingeleverde boeken te visualiseren op een groot scherm. Natuurlijk had ik niet dit soort visualisaties op mijn netvlies, maar ik wordt wel enthousiast.
Trouwens in de blog van Davey P kom je wat meer ideeën tegen voor visualisaties, boeken die over tijd zijn, de meest geleende boeken of de laatste aanvragen.
Wat mij nog even van het hart moet, zo’n mooie bibliotheek, prachtige kunst, en dan op deze manier een PC en printer op de balie zetten. Laat Rem Koolhaas het maar niet zien.

Bron: Davey P’s Weblog

Technorati tags: ; ;

Labels:


Comments:
Fantastische post. Heel inspirerend dit soort initiatieven.
Dank!

Edwin
 
@Edwin, dank.
Ik ben altijd wel in voor dit soort projecten, dus wanneer jij er meer weet, post er dan over. Ik lees je blog toch wel.
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?