02 mei 2007

 

Verbazingwekkende webstatistieken

Het is weer even geleden dat ik wat heb laten zien van mijn webstatistieken. Over januari was ik nog Himmelhoch jauchzend over mijn webstatistieken. Over februari werd dat wat minder. Maart heb ik vervolgens nooit laten zien (met redenen), en nu dus maar eens de eerste vier maanden bij de kop pakken. Wanneer je in de Marcom top 100 staat lijk je je aan je stand verplicht te zijn.


Er is nogal wat gebeurd de laatste maanden met dit blog. Deze cijfers zijn bijna verplichtte kost voor alle SEM’s en SEO’s, stel dat het een van je betalende klanten overkomt? In februari begonnen de bezoekersaantallen terug te lopen. Wat? Het halveerde. Neen, een derde van de tot ddan toe gangbare aantallen! Het verval begon precies op 8 februari. Maart werd nog slechter. Pas na de live-blog actie tijdens de CWIS dagen trad het herstel op. Wat mij het meest verbaasd is het gedrag van Google. Normaal een betrouwbare aanjager van bezoek, maar in de periode van 8/2 tot 18/3 slechts een derde van de normale aantallen bezoekers. Op de een of andere manier lijkt de afname in Google afkomstige bezoekers gecorreleerd te zijn aan de andere bezoekers, of aan het aantal geschreven posts. Echt duidelijk krijg ik dat niet. Ik weet dat je je nooit afhankelijk moet maken van een enkel kanaal voor bezoekers, daarom houd ik ook van mijn RSS lezers (thans de 700 gepasseerd!) de bezoekers die er via de tags komen, en vooral via de vele verwijzingen via andere blogs.
Toch blijf ik me verbazen over die dip in februari-maart. Het herstel in bezoekersaantallen lijkt echter onderweg.

Labels: ,


Comments:
En hoe is de verhouding engelstalige/nederlandstalige posts?

Als ik mijn eigen doorklikgedrag bij jou voor ogen houd moet ik toch toegeven dat ik voorheen altijd een kijkje nam maar dat nu wel eens achterwege laat als het over zaken als Scopus gaat en ook in het Engels is.

Dat is niet vanwege de kennis van de Engelse taal maar dan is het geheel wel iets minder hapklaar.

Maar ik spreek alleen voor mezelf natuurlijk
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?