12 juli 2008

 

De Nederlandse biblioblogosphere wordt professioneler

Deze week werd gekenmerkt door verhuizingen van maar liefst drie biblioblogs naar zelfstandige domeinen. De aftrap werd gegeven door Edwin, die nu te vinden is op http://www.zbdigitaal.nl. De aankondiging werd al eerder gegeven, maar eerst ging Edwin op vakantie. Deze week was het dan eindelijk zover. Edwin laat zijn weblog op eigen benen staan.

Het goede voorbeeld werd gevolgd door Essen2.0's Weblog en Webgrll voorheen Biebgrrl alias Biebkol. Twee geslaagden van de 23 dingen academie die het bloggen serieus ter hand nemen. Beslist de moeite waard om in he reader op te nemen.

Je eigen domein heb ik nooit genoemd in mijn 17 tips voor beginnende bloggers, maar het hoort er wel bij. Een blog wordt meer serieus genomen wanneer die op een eigen domein gehost wordt. Daarnaast geeft het je meer vrijheid om het geheel naar je eigen hand te zetten. Het is trouwens minder moeilijk dan vaak wordt gedacht beslist de moeite waard om te overwegen.

Natuurlijk zijn de links op de Nl Biblioblogs wiki al aangepast en de zoekmachine volgt spoedig. Voor mij werd het trouwens de hoogste tijd om de linker kollom op te schonen. De lijst is weg, misschien dat ik er binnenkort een selectie op publiceer. De NL biblioblogs zoekmachine is geactualiseerd en de reclame naar Proquest is verwijderd. Aanbiedingen van adverteerders zijn trouwens best welkom.....

Labels: ,


Comments:
Bedankt voor de verwijzing Wouter, die links kan ik in dit stadium goed gebruiken :-)

Proquest. Doet me bedenken dat de contactpersoon een banner zou laten maken dat op zbd zou passen.

Nooooooit meer wat van gehoord. Da's best ongehoord :-)
 
Hoi,

De zoekmachine heb ik ook aangepast: voor alle zekerheid heb ik de oude URLS ook nog maar in de zoekmachine laten staan. Kan geen kwaad volgens mij ;-) .
 
Idd mooi dat deze blogs een eigen domein naam hebben gekregen. Dit staat idd een stuk professioneler dan een standaard blogger of web-log adres.
Ook geeft het je beter de mogelijkheid om jezelf te profileren!

Misschien dat het dan ook een idee is om de NL Biblioblog wiki op een eigen domein te plaatsen.
Want wat voor blogs geld, geld natuurlijk ook voor wiki's ;)
 
Dank voor de verwijzing. :)
Ik moet zeggen dat het me inderdaad erg is meegevallen hoe snel ik het voor elkaar kreeg.
Eigenlijk kwestie van een telefoontje, halve dag wachten en het omzetten van drie verwijzingen. :)
 
@Jeroen,
Ik wacht er all een tijdje op het moment dat jij ook met een eigen blog komt ;)

@Edwin en Essen
graag gedaan. Jullie hebben nu ook een linkje vanaf PBWiki..
 
Wat mij betreft gaat het nog steeds om de inhoud... Daarbij is blogparty.nl en in andere mogelijke varianten al vergeven en ik vraag me af of het een meerwaarde gaat geven als ik ineens onder een andere naam verder zou gaan.

Maar goed, ihkv professionalisering zal ik er nog eens over nadenken. Na mijn vakantie of zo...
 
Idd dank voor de verwijzing. Weer wat hits erbij ;-)

Moet wel even mijn alias corrigeren naar Webgrrl. Twee rr-en dus. Het waarom daarvan leg ik op mijn blog uit! Het is eigenlijk geen biblioblog meer, aangezien niet meer in een bieb werk en ik het breder wil trekken. Misschien moet je in die wiki een kopje aanmaken met 'ex-bibliobloggers' ofzo. ;-)
 
Ik heb wel een domeinnaam die ik voor dit soort dingen gebruik. Maar verder dan het installeren van de weblogsoftware ben ik eigenlijk nog nooit gekomen.

Wie weet dat het er ooit nog van gaat komen. Maar voor nu doe ik het nog even met de blogfunctie in Ning, het mediatheekweblog, de reageer functie van andere weblogs en de gelegenheidsblogs waar ik op schrijf.
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?