19 april 2009

 

Bibliotheek 2.0 voor de Avans Onderwijsdag 2009


Voor de Avans Onderwijsdag 2009 was ik gevraagd een presentatie over bibliotheek 2.0 te geven. Deze dag richt zich op alle docenten en medewerkers van Avans, om te zien wat er allemaal gedaan wordt of mogelijk is met betrekking tot vernieuwing van het onderwijs bij Avans of elders in onderwijsland.

Voor mij was het een aantrekkelijke bijkomstigheid dat ik nu ook het Homo Zappiens verhaal van Wim Veen eindelijk in real life kon bijwonen. Al met al de moeite waard om een dagje naar Breda af te reizen

De belangstelling in het Chasse theather voor deze dag was groot. Het was druk, een bijenkorf van stands en demonstraties. Alleen liet door grote drukte wel het WiFi netwerk een en ander te wensen over. Gelukkig kwamen we ruim voor mijn presentatie erachter dat de (bioscoop) zaal waar ik mijn verhaal hield geen WiFi bereik was, dus dat werd in allerijl nog in orde gebracht.

Tijdens de presentatie vloog de tijd harder dan ik dacht. Aan het begin zateb er zo'n 20 à 30 mensen in de zaal. Zowel docenten als ook medewerkers van Explora, de informatiediensten van Avans. Maar tegen het eind van de lezing was de zaal vrijwel vol. Alleen kreeg ik binnen de iets verkorte tijd mijn presentatie net niet helemaal af. Uiteindelijk kwam ik niet toe aan de laatste 4 slides. Daar waar ik vooral het verhaal over informatievaardigheden wilde gaan hebben. Leer studenten zoeken met hun vertrouwde systemen, dus ook Google. Maar leer ze ook kritisch naar het resultaat te kijken. Eigenlijk niets nieuws, maar toch wel belangrijk om gezegd te hebben.

In deze presentatie had ik ook eens wat slides gestoken over het mediagebruik van jongeren, omdat in deze setting het onderwijs aan jongeren vooral centraal stond.

Labels: , , , ,


Comments: Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?