15 november 2009

 

Google Street View ook in de routebeschrijvingen van Google maps

Dat Google Street View afgelopen week de dekking in Nederland fors heeft uitgebreid zal bijna niemand ontgaan zijn. Het stond ook breed uitgemeten in de reguliere kranten. Toch zal het sommige mensen weinig zeggen wat dat Street View nu precies is. En dan dat navigeren met dat poppetje is ook niet altijd even makkelijk.

Vandaag viel me echter op dat Google de uitbreiding weer uiterst vernuftig in een andere applicatie verpakt. In de routebeschrijvingen duiken nu bij allerhande kruispunten cameraatjes op, wanneer je daar op klikt krijg je een split screen met plattegrond en street view foto's van het betreffende kruispunt vanuit de richting waarop je komt aanrijden. Het volgen van de lijn wordt ineens veel gemakkelijker. Het steekt weer eens zo mooi in elkaar, en opeens wordt het gebruik van streetview vertienvoudigt.

Ik vind het een hele slimme applicatie of mashup, en zie dit nog wel van toepassing komen op de Google TomTom die er echt wel gaat komen.

Labels: , , ,


Comments:
Hey, dat is cool. Zo kun je niet alleen horen waar je naar toe moet maar ook visueel controleren of je de goede kant op gaat. Zeker met wegverleggingen, wegwerkzaamheden of andere activiteiten die het soms toch nog onduidelijk maken welke kant je op moet.
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?