10 maart 2010

 

Met de teruglegkar is de cirkel rond

Het is alweer even gelden dat ik mijmerde over het idee om ingeleverde boeken zichtbaar te maken op de bibliotheek Website. Het idee was geïnspireerd op de tijden dat ik nog in korte broek in de bibliotheek rondliep. Mijns inziens waren de net teruggebrachte boeken de meest interessante boeken in de collectie van de bieb. De boeken die in het gelid netjes op de plank stonden had ik al gelezen of konden mij niet bekoren. Nee, de boeken die net teruggebracht werden waren pas interessant. Die waren zorgvuldig uitgezocht, afgestempeld, mee naar huis genomen en gelezen. Nu waren ze dan eindelijk weer voor mij beschikbaar. Speurend tussen de planken naar dat laatste boek dat je nog niet had gelezen hield je de teruglegkar altijd in de gaten. Daar kwamen de echte pareltjes terecht. De bibliotheek waar zich dit tafereeltje afspeelde, die bibliotheek stond in Goor.

We hebben het in Wageningen ook al eens in elkaar gesleuteld, maar in de productieomgeving is het helaas nooit geïmplementeerd.

Ik vond het heel leuk om te zien dat bij de vernieuwde website van de bibliotheek Hof van twente de een stream de boeken op de teruglegkar wel netjes in beeld brengt.

De cirkel is rond. De bibliotheek van Goor, heeft nu een grotere broek gekregen en heet nu Hof van Twente.

Hattip: Marc Deckers

Gerelateerd
Interesse in ingeleverde boeken?
Ter inspiratie een bijna een blog over ingeleverde boeken
Ingeleverde boeken zichtbaar maken

Labels: ,


Comments:
ik wist niet dat jouw roots ook in overijssel liggen, net als de mijne.
 
De opruimkast/kar. Zo herkenbaar.
"Vroeger" vaak -"hele mooie, goede, jammer dat ze niet gezien/geleend worden-boeken" in de opruimkast tussen de teruggebrachte boeken gelegd en.. ze werden meegenomen.
Digitalisering van de "opruimkast" lijkt me hele goede gadget naast de nieuwe aanwinsten, die zo vaak teleurstelling opleveren: uitgeleend.
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?